Flowers are kind of a big deal. Să recunoaștem, fiecare dintre noi a transmis, nu doar o dată, prin intermediul unui buchet de flori, un mesaj pentru care nu găsea cuvintele potrivite. Fie că vrem să facem o declarație de dragoste dar romantismul nu este cel mai mare atu al nostru, fie că ne străduim să spunem cel mai frumos „Mulțumesc!” din lume, dar vorbele ni se par prea mici, fie că ne dorim doar să aducem cuiva zâmbetul pe buze, florile sunt aliatul nostru cel mai de nădejde.

Florile vorbesc pentru noi încă din cele mai vechi timpuri. În antichitate, popoarele de greci, romani și egipteni se foloseau de limbajul florilor pentru a transmite mesaje ascunse. În Anglia, în perioada victoriană, bărbații ofereau femeilor pe care le plăceau o floare, atunci când mergeau la bal. Dacă ele alegeau să poarte în păr floarea primită, însemna că nu își doresc o relație amoroasă cu pretendentul lor, în timp ce, dacă alegeau să o poarte în piept, îi transmiteau acestuia că sentimentele sunt reciproce.

Fiecare floare are o semnificație aparte, de aceea un buchet de flori reușit trebuie să spună o poveste, să transmită un mesaj și mai presus de toate, să trezească o emoție. Nicio altă floare nu spune „Te iubesc!” cu mai multă pasiune decât trandafirii roșii, în timp ce lăcrămioarele transmit ingenuitate, naturalețe.

O întreagă conversație poate să aibă loc prin intermediul florilor și, chiar dacă acum există metode mult mai moderne și mai rapide de a transmite mesaje, florile vor rămâne întotdeauna singurele care pot vorbi cu adevărat în numele nostru.

Pentru că bucuria primirii unui buchet de flori este și mai mare atunci când vine însoțit de un mesaj scris, te încurajăm să adaugi o felicitare. Nu e nevoie să scrii povești, amintește-ți că, de cele mai multe ori, cuvintele simple sunt cele mai puternice.

Nu te stresa cu alegerea buchetului ideal, pentru asta suntem noi aici. Și promitem că buchetele noastre nu se vor emoționa deloc atunci când trebuie să transmită mesajul tău mai departe și o vor face în cel mai candid mod cu putință. Dacă ai nevoie de noi, îți stăm la dispoziție. Între timp, nu uita:

A bouquet a day keeps the sadness away 🙂