„De ce vă place atât de mult vouă, fetelor, să primiți flori?” – mă întreba un prieten zilele trecute. “Pentru că le merităm!” – am glumit eu. Acum, serios vorbind, oricine dorește să își încarce bateriile, în mijlocul unei zile pline, privind un buchet de flori. 🙂

Și pentru a vă bucura cât mai mult de prospețimea florilor din vază, fie că e vorba de un aranjament sofisticat, primit cu o ocazie specială, fie de un buchet simplu, pe care vi-l cumpărați singure, în drum spre casă, de la bătrânica de la colțul străzii, iată câteva trucuri pentru a prelungi viața buchetelor voastre:

1. Tăiați-le codițele, dar cu milă

Înainte să le puneți în apă, tăiați-le oblic codițele 1-2 cm, pentru a mări suprafața de absorbție a apei. Vă sugerez să repetați acest lucru la fiecare schimbare a apei.

2. Nu se vor supăra dacă le stropiți din când în când

Folosiți un recipient spray, cu apă curată și stropiți-le petalele o dată pe zi, pentru a le păstra fericite și hidratate.

3. Și lor le-a recomandat medicul să bea multă apă

Florile iubesc apa proaspătă. Vă recomand, deci, să le schimbați apa în fiecare zi.  Când faceți asta, îndepărtați florile deteriorate, curățați bine vaza cu detergent, pentru a îndepărta bacteriile și apoi adăugați apă curată.

4. Puneți-le la frigider pentru câteva ore, vă vor mulțumi

Pentru a înviora florile primite și a le prelungi viața, le puteți lăsa câteva ore în frigider, înainte să le puneți în vază.

5. Nu le lăsați cu ochii în soare

Soarele grăbește procesul de îmbătrânire a florilor din vază, așadar, pentru a le păstra fresh mai mult timp, vă recomand să nu le așezați lângă fereastră. Iar dacă le puteți oferi o temperatură de 17-18 grade, ar fi ideal.