Pot transmite mesaje, pot dizolva dispute și, aranjate strategic, pot să transforme orice încăpere rece în „acasă”. Și de parcă asta nu ar fi fost suficient, se pare că florile au și super-puteri terapeutice – ne pot îmbunătăți calitatea vieții și schimba în bine emoțiile.

În anul 2005, Universitatea New Jersey a făcut un experiment privind reacțiile a 90 de femei atunci când primesc diverse cadouri – flori, haine, ciocolată, parfumuri. Bineînțeles că toate cadourile au generat reacții pozitive, însă, pentru că de multe ori zâmbetul este oglinda sufletului, experții au studiat atent zâmbetele doamnelor și le-au clasificat, pornind  de la „zâmbet social” până la „zâmbet care exprimă bucurie pură, genuină”.

Zâmbetele celor care au primit flori au fost sincere, iar bucuria lor a fost mai mare decât a celor care au primit cadouri chiar mai costisitoare. Partea cea mai surprinzătoare a fost că, după câteva zile, singurele femei care și-au menținut bucuria și nu au arătat o scădere a stării de bine, au fost cele care au primit flori.

Terapia cu flori reprezintă cel mai natural mod de a ne îmbunătăți sănătatea fizică sau emoțională cu ajutorul plantelor. Suntem instinctiv atrași de flori și simpla lor prezență ne dă o stare de bine, atunci când oprim mașina pe marginea drumului să admirăm un lan de floarea-soarelui sau atunci când primim o declarație de dragoste sub forma unui buchet de trandafiri roșii.

Mai mult decât atât, terapia cu flori nu înseamnă doar starea de bine pe care o avem atunci când ne aflăm în preajma lor, ci acestea pot aduce multiple beneficii asupra corpului, minții și sufletului – ne ajută la calmarea sistemul nervos, ne relaxează mușchii, ne vindecă insomniile, reduc anxietatea și atacurile de panică etc.

Dacă vrei să oferi cuiva un buchet de fericire, ai ajuns unde trebuie. Comandă online buchetul zilei sau sună la  0731 47 17 17. Între timp, take a break and enjoy the flowers! 🙂