Pentru că suntem în plin sezon al vacanțelor, vrem să vă povestim despre un mod foarte întâlnit de utilizare a florilor și de care ne bucurăm cu toții în concediu.

Toată lumea știe că hotelurile din întreaga lume apelează la designeri florali pentru decorarea recepției, a holurilor sau a camerelor. Dar de ce fac acest lucru? Sunt mai multe motive, scopul fiind însă unul evident – acela de a atrage clienții. Iar florile, prin impactul vizual pe care îl produc, reprezintă un mod extrem de puternic de a scoate în evidență specificul locației, valorile sale și atenția pe care o acordă celor care le pășesc pragul.

Cele mai multe hoteluri sunt conștiente că florile proaspete îi fac pe oaspeți să se simtă ca acasă și să revină de fiecare dată când aceștia au ocazia. Iar câteva flori puse într-o vază pe măsuța din cameră creează cu siguranță un ambient plăcut și optimist. Nu-i așa că v-ar destinde să vă treziți dimineața și să vedeți flori proaspete în camera în care stați? Sau dacă vă întoarceți seara obosiți?

Sunt și hoteluri care, printr-o creație florală spectaculoasă, caută să genereze clienților lor acel efect „wow” încă din prima clipă când aceștia trec de ușa de la intrare. Suntem convinși că o astfel de imagine v-ar transforma șederea de vacanță într-un loc relaxant și primitor.

Este important ca fiecare hotel să își stabilească o strategie clară pentru ca această puternică unealtă să producă efectul dorit. Florile pun în valoare mai bine ca orice o încăpere și e important să creeze decorul perfect pentru ca oaspeții să devină captivați până la a purta conversații cu alte persoane despre ele. Hotelurile care nu acordă importanță și nu au nicio strategie cu privire la design-ul floral pierd o oportunitate extraordinară de a crea o conexiune cu clienții mai ales că, știm cu toții, facem alegerile în primul rând din punct de vedere emoțional.

Pe voi ce locație v-a impresionat cel mai mult din punctul de vedere al decorului floral?